Начало » Автостатии » Автосалон София 2011

Автосалон София 2011 - 12.06.2011 г. 14:53

Красиво момиче представя нов модел Най-престижният автомобилен салон в страната, тази година ще се проведе от 11 до 19 юни. Форума се провежда за двадесети път и тази година е включен в календата на OICA – Международната организация на автомобилните производители. И тази година организатор на събитието е ААП / Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България/. Събитието ще се проведе в столичния „Интер Експо Център“ като експонати ще има както в закритите зали, така и на откритите изложбени площи.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски преряза лентата на събитието късно в петък. Той изрази надежда автомобилния парк в България постепенно да се обновява, което ще намали броя на старите несигурни автомобили и ще допринесе за подобряването на околната среда.

По традиция автосалон София показва на своите посетители и гости последните постижения на автомобилната индустрия. Във тазгодишното издание на форума потенциалните купувачи, любители и журналисти ще могат да се насладят на над 40 премиери, концептуални разработки, състезателни автомобили и ретро колекционерски модели. Посетителите ще могат да се порадват и на красивите момичета на щандовете на любимите си марки, които са неразделна част от блясъка на изложението.

Някои експонати като болидът на Peugeot от „24 часа на Льо Ман“ – 908 HDI FAP, концептуалния Mercedes F800 и електромобилът Chevrolet Volt ще предизвикат сериозен интерес сред 50-те хиляди посетители, които се очаква да посетят салона. Тази година се чества и юбилей – 125-годишнина от раждането на автомобила, когато Готлиб Даймлер и Карл Бенц за пръв път патентоват своя Motorwagen. По случая ще бъде показана специална ретро колекция, в която ще присъстват емблематични модели на Мерцедес от цялата й история.

Много нови модели на доскоро нечуваната на българския пазар марка Great Wall Motors също дебютираха на автосалона. Напомняме, че в завода на Литекс Моторс край Ловеч, до края на годината ще започне производството на три модела на китайската марка – Voleex, Steed и Hover.

Изложението дава много добра възможност за осъществяване на директен контакт с професионалисти от автомобилния бранш, търговци и официални лица. Щандове откриха и производители и дистрибутори на резервни части, интструменти, гуми, джанти, автоаксесоари, автомобилна озвучителна техника, моторни масла, гаражно оборудване и GPS системи за проследяване и управление на автопарк.